Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ickis

14. 2. 2012 15:43
pokuty

Pane Hrdinko, ono by bohate stacilo, aby ony pokuty za porusovani limitu byly vyssi a uplatnovany automaticky. Problem je ovsem v tom, ze je velmi problematicke zmerit, jak ktera spolecnost ke smogu v dane lokalite prispiva a tedy po kom vlastne ty pokuty pozadovat.

Jinak co se tyka Ostravska, problem se smogem zde je v tom, ze cela oblast je temer ze vsech stran obklopena horami a ve vzniklem kotli se smog proste drzi. Jsou tedy 2 varianty - zrusit prumyslovou vyrobu (rust nezamestnanosti) nebo se smirit s tim, ze zde je proste horsi ovzdusi. Pokud budete tlacit firmy do obrovskych investic do filtru apod., pak jednoduse odejdou do indie/ciny.

Jak vidite, problem zdaleka neni jednoduchy a v podstate existuji jen vice ci mene spatna reseni..

0 0
možnosti

digitaaalek

13. 2. 2012 11:01
Senat

Na senat bych nespolehal tam ma vetsinu CSSD. Nechapu jak tato strana spolu s KSC ma tak vysoke preference v moravskoslezskem kraji. Neni zadnym tajemstvim jak sefove mest, kde sedi hlavne tyto dve strany, kradou jak straky.

Pridam jen nekolik z dalsich podrazu jako Palasuv pokus o privatizaci nemocnic, Sobotka a privatizace bytoveho fondu , a ted hlasovani ve veci zruseni poplatku.

Myslim ze je na case podavat hromadne zaloby na stat za umyslne poskozovani zdravi. Na Karvinsku se planuje postaveni spalovny, aktualne se rozprasuje na povrchu popilek v okoli Havirova, ktery se dovazen z teplarny v Olomouci.

0 0
možnosti

Jarcho

13. 2. 2012 10:00
Kdo drží moc?

To je přeci jasné - drží ji ten, komu jde na ruku, komu pomáhá.

Občané to zjevně nejsou.

1 0
možnosti

í-mejlka

13. 2. 2012 9:07
A navíc

A navíc, když nebudou za znečišťování platit firmy, mohou z toho být pro ty příslušné a poslušné zákonodárce zajímavé interesy!

1 0
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 660x
Potkávám zajímavé lidi, putuji do zajímavých destinací. Chci se podělit o zážitky a ukázat, že ačkoli Česká republika je krásná země, existují i jiné neméně hezké kouty na Zemi, které stojí za to chránit, a odlišné kultury, z nichý lze čerpat mnohá moudra.

Nebaví mě pouze dát se vést a chodit jednou za čtyři roky k volební urně. Chci se zajímat o věci kolem mě i v mezidobí a ozvat se, když se mi něco nelíbí.

Výkonný ředitel Světlo pro svět - Light for the world o.s.

Seznam rubrik